El Pasotismo de la Federación Catalana de Hípica y/o del Staff de la Feria de Sant Jaume de Reus

El Pasotismo de la Federación Catalana de Hípica y/o del Staff de la Feria de Sant Jaume de Reus

Ago 3, 2018 0 Por TopCavalls Redacción

El pasado 29 de Julio tuvimos el placer de estar en la Fira del Cavall de Reus, Fira de Sant Jaume.

Durante toda la mañana se disputo el Concurso Territorial de Domo Clásica 0* y 1*.

Puntuable para la liga de Tarragona y la final para Catalunya.

Durante el evento, una de las participantes sufrió un ataque de ansiedad, ya llamada a Pista para concursar, (en otro artículo comentaremos la presión que sufren estos jóvenes).

Se trata de una joven de tan solo 14 años, el padre de la citada concursante, se dirigió a la cabina central del evento, donde  en esos momentos se encontraba Personal de la Organización de la Feria, Personal de la Federación Hípica Catalana y concretamente la Subdelegada de la Federación.

Como es logico, solicito a los servicios de emergencia su intervención, para que atendieran a la joven, ante el ataque de ansiedad sufrido por su hija.

NO VAMOS A RELATAR LOS HECHOS, simplemente a continuación indicamos una serie de artículos extraídos de las propias normas de la federación, y normativa legal aplicable,  y os dejamos LA GRABACIÓN DE LOS ECHOS, con preguntas de unos de nuestros corresponsales.

AHORA OS TOCA A VOSOTROS OPINAR

Real Federación Hípica Española – Reglamento para los Concursos de Doma Clásica – Edición 2018

Se aplica a la Federación Catalana de Hipica

Artículo 428. Pista de competición y zonas de trabajo

12. Asistencia sanitaria y otros servicios. Durante toda la competición será obligatorio para el CO disponer de asistencia sanitaria adecuada, que no podrá formar parte del jurado, y ambulancia. Asimismo el CO deberá contar con otros servicios, como megafonía, restauración, etc.

El decreto 82/2010 de la Generalitat de Catalunya

Establece la obligación de contar con un desfibrilador y de personal formado/acreditado para su correcto uso, según aforamiento y otras características, como en aeropuertos, estaciones de tren o del metro, casinos, centros comerciales, polideportivos, hoteles, restaurantes, grandes empresas, en instalaciones educativas ,farmacias etc., o bien porque se encuentran personas de elevado riesgo, como por ejemplo en centros de actividades deportivas, residencias de ancianos o también por ser inaccesiblessiblessible para los equipos de los Sistema de Emergencias Médicas.

LLEI 3/2008, de 23 d’abril, de l’exercici de les professions de l’esport.

Article 1

Objecte i àmbit d’aplicació

6. A l’efecte d’aquesta llei, el terme esport comprèn totes les manifestacions físiques i esportives que estableix la Llei de l’esport, i no es limita a les modalitats, les disciplines o les especialitats reconegudes oficialment. En virtut d’això, el terme esport inclou totes les activitats físiques i esportives exercides en l’esport federat, l’esport escolar, l’esport universitari o en tota estructura o organització que promogui, organitzi o difongui aquest tipus d’activitats, amb independència de la finalitat a què l’activitat estigui destinada, ja sigui de competició, iniciació, aprenentatge, tecnificació, salut, turisme, recreació, lleure o amb finalitats anàlogues.

7. Tots els professionals en actiu que exerceixin tasques regulades per aquesta llei han de tenir competències d’assistència sanitària immediata, referides a la reanimació cardiopulmonar. En el cas que la titulació d’accés a la professió no permeti acreditar aquesta competència, l’acreditació s’ha d’assolir en centres autoritzats per la Generalitat.

Article 9

Principis i deures en l’exercici professional

1. En l’exercici de les professions de l’esport objecte d’aquesta llei, els professionals estan obligats a:

a) Prestar uns serveis adequats a les condicions i les necessitats personals de les persones destinatàries, d’acord amb l’estat dels coneixements científics de cada moment i amb els graus de qualitat i seguretat establerts per la normativa vigent.

b) Vetllar per la salut de les persones destinatàries de llurs serveis i col·laborar activament en l’eradicació de les pràctiques atemptatòries a la salut dels esportistes.

DOGC 5123 – 2.5.2008 34361

LLEI 3/2008, del 23 d’abril, de l’exercici de les professions de l’esport.

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Si a notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d’acord amb el que estableix l’article 65 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, promulgo la següent LLEI

D’acord amb el que estableix l’article 134 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, La Generalitat té atribuïdes competències exclusives en matèria d’esport. En l’exercici de la competència esmentada el Parlament va aprovar diverses lleis: la Llei 11/1984, del 5 de març, de creació de l’organisme autònom Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya; la Llei 8/1988, del 7 d’abril, de l’esport; la Llei 8/1999, del 30 de juliol, de la jurisdicció esportiva i de modificació de les lleis esmentades, i la Llei 9/1999, del 30 de juliol, de suport a les seleccions catalanes.

AUDIO DE LOS HECHOS Y REACCION DE LOS ORGANIZADORES DE LA FERIA Y MIEMBROS DE LA FEDERACIÓN

Leonor Brozgol Nieto

VICEPRESIDENTA DE LA FEDERACIO CATALANA DE HIPICA

Editores / Redactores  TopCavalls

Angel Toro

Roser Sabater.

Quim Rovira

TopCavalls 2018 Todos los derechos reservados.

http://www.federacio-catalana-hipica.cat/reglaments.html

http://portaljuridic.gencat.cat/ca/pjur_ocults/pjur_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=490794